3+1 érv arra, hogy miért váltsd stiftre a krémeket!

Egy pipereszekrény csodákat rejt. Ha kinyitjuk, megismerhetjük a tulajdonosát. Hogy milyen a bőre, milyen a haza, de még azt is, mennyire tudatosan vásárol szépségápolási termékeket.

Hányszor, de hányszor gondoltunk arra, hogy milyen jó lenne, ha nem lenne lelkiismeret furdalásunk egy-egy új kence megvásárlása után azért, mert sok szemetet termelünk vele. Legalább ugyanennyi alkalommal esett meg az is, hogy a kibontott krémek, testápolók néhány használat után a kukában végezték, mert nem hozták a tőlük elvárt ápolást vagy éppen allergiás reakciókat okoztak… Nem meglepő, hogy egyre többen fordulnak a természetes kozmetikumok felé. Persze, nem könnyű eldönteni, hogy a hatalmas választékból melyiket válasszuk, de nekünk van pár érvünk a stiftek mellett!

1. érvünk: Mert ez NEM műanyag!

A drogériákban kapható kozmetikumok nagyobbik része nem túl környezetbarát. Hogy miért? Mert műanyag dobozba vannak csomagolva, ami gyakran egy papírdobozba van csomagolva, amit fóliával borítanak.

Az E-keverde szépségápolási termékei speciális, környezetbarát kraft kartoncsomagolást kaptak, amely megvédi a stifteket a kiszáradástól, majd, miután elfogy a termék, szelektíven gyűjtve újrahasznosítható vagy akár komposztálható is.

 2. érvünk: Jobb, ha az INCI tényleg incifinci

Ha megnézzük egy „egyszerű” hidratáló krém összetevőit, jó hosszú listát kapunk, ráadásul gyakran olyan alkotóelemek is belekerülnek a szépségápoló szerekbe, amit nem szívesen kenünk a bőrünkre. Ilyen például az alkohol vagy épp a parabén származékok, melyekre sok ember bőre érzékenyen reagál. Nem szólva a parfümről, ami gyakran okoz allergiát! A legrosszabb az, ha ezek az első 3-5 helyen szerepelnek, mert a listát a hatóanyagok mennyiségi sorrendjében állítják össze.

A ligetszépe olajat és zöldtea kivonatot tartalmazó Arcápoló stift vagy a rizs olajjal, acmella kivonattal és koffein porral szépítő Szemkörnyékápoló stift összetevői listája meglehetősen rövid. Nincs ugyanis semmi másra szükség ahhoz, hogy ápolja a bőrünket, mint a természetes anyagok.

3. érvünk: Nemcsak ápol, masszíroz is!

Azt mindenki tudja, hogy a krémek felvitelének nem szabad csupán egyszerű kenegetésben kimerülnie, az arcunk és az egész testünk hálás egy kis masszázsért, ami felpörgeti a sejtek anyagcseréjét, tónusosabbá teszi az izmokat és egyben pihentet is.

A sheavajjal és körömvirág olajjal kényeztető, grapefruit és bergamott illatú Testápoló stift használata már az első pillanatban olyan masszázsélményt nyújt, amiről eddig csak álmodoztunk. Ráadásul a kiszerelésének köszönhetően esélyünk sem lesz arra, hogy krémes kézzel összefogdossuk a csomagolását.

+1 érvünk: Nem kell centizned a repülőgépen!

Mindenki tudja, hogy fejenként összesen egyliternyi folyadékot vihetünk el a repülőgépekre, ebbe pedig beletartozik minden krém, testápoló, dezodor, sampon és balzsam is, egyenként maximum 100 ml mennyiségben! Az otthon használt termékek, általában ennél nagyobb kiszerelésűek, így vagy veszünk mini változatokat, vagy mi magunk öntögetjük át kis flakonokba, tégelyekbe. Ez viszont már nem annyira higiénikus, lássuk be.

Ha viszont a lehető legtöbb szépségápolási csodaszerünket stift formában szállítjuk, az nem számít bele a korlátozott folyadékmennyiségbe! Ráadásul a méhviasszal stabilizált, bambusz kivonattal és teafa olajjal készült, zöldcitrom és zsálya illatú Dezodor, valamint a körömvirág és tamanu olajjal ápoló illatmentes Balzsam épp olyan praktikus csomagolást kapott, mint az illatmentes, kókuszolajos Ajakápoló stift, így az egész kozmetikai készletünk alig foglal több helyet, mint két pár összetekert zokni, vagy egy bikini!

Most őszintén! Kell ennél több érv?

0
A kosár tartalma