A karácsony a családi hagyományokról szól

Sok családnál évtizedes szokások elevenednek fel minden karácsonykor. Vannak, akik ezt viszik magukkal, mikor családot alapítanak, mások saját hagyományokat teremtenek. A fürdőbomba készítés például remek mulatság ebben az időszakban, nagynak és kicsinek egyaránt!

Ez a karácsony más, mint a többi. Nem gyűlik össze a rokonság, van, aki egyedül ünnepel majd, mások a legszűkebb családjukkal gyönyörködnek a ragyogó karácsonyfában. Ilyenkor még jobban felértékelődik a családdal töltött idő és rájövünk, hogy olyan dolgokkal is lehet szórakozni, amelyekről korábban azt hittük, csupán a kozmetikai cégek boszorkánykonyhájában hozhatóak létre. Ilyen például a fürdőbomba, amit azok, akik rendszeresen vesznek ülőfürdőt, igencsak szeretnek. Nem is csoda, hiszen egy illatos kis gombóc igazi wellness élménnyé teszi a fürdőzést, ráadásul a bőrápolást is megkönnyíti, hiszen olajtartalma segítségével megvédi a bőrt a kiszáradástól. Télen, a fűtési időszak, illetve a réteges öltözködés miatt erre bizony szükség is van! Nemcsak karácsony előtt, de a két ünnep között is bevethető móka ez.

Fürdőbomba ehető alapanyagokból? Naná!

A gyerekekkel való közös játék legfontosabb alkotóeleme a kreativitás, ezt senkinek sem kell elmagyarázni. De mi van akkor, ha elég volt a hajtogatásból, kézművességből, netán abból, hogy meseszereplőként töltsük a napokat? A válasz egyszerű, játszatok ehető dolgokkal! Nem, most nem a kajacsatára gondoltunk, hanem arra, hogy néhány olyan alapanyagból, amelyeket a konyhádban is megtalálsz, remek mulatság például fürdőbombát készíteni!

Mi kell a fürdőbombához?

Ha jobban körülnézel a konyhádban, szinte minden adott ahhoz, hogy máris belevághassatok az alkotásba. Jó, a kakaóvaj talán lapul ott az összes hűtőben, de a bioboltokban könnyen beszerezhető a megfelelő tisztaságú anyag.

A recept végtelenül egyszerű, mindössze hat, biztonságos alapanyagból áll, ezek:

  • 35% kakaóvaj
  • 35% szódabikarbóna
  • 15% citromsav
  • 15% kukoricakeményítő
  • tetszőleges illóolaj 1-2 csepp/100 gr keverék
  • tetszőleges ételfesték

A kakaóvajat gőz felett fel kell olvasztani egy fémtálban, majd miután már cseppfolyós, keverjétek hozzá a többi alapanyagot. Ha már eléggé színes és illatos, nem kell mást tennetek, mint muffin formákba önteni-tölteni a keveréket és megvárni, míg a kakaóvaj ismét megszilárdul. Ezt felgyorsíthatod úgy, hogy kis időre berakod a hűtőbe a formákat. Még aznap este használhatjátok is a saját fürdőbombátokat, ami még nagyobb élménnyé teszi a fürdést, hiszen finom pezsgés mellett – a kakaóvaj segítségével – ápolják, táplálják az egész család bőrét.

Tedd boldogabbá a januárt is!

Az év végi ünnepkör után sokan fáradtnak, szürkének látják a januárt, ehhez nemcsak az időjárás járul hozzá, de az is, hogy már nincsenek fent a karácsonyi fények és a szabadság után is nehéz visszarázódni a mindennapokba. Az idei karácsonyi időszak után pedig ez még több embernél előfordulhat. Ha tudod, hogy egy családtagod vagy barátod, barátnőd is így éli meg az év elejét, lepd meg egy kis januári karácsonnyal! Az E-keverdében könnyen kiválaszthatsz, sőt, akár össze is állíthatsz olyan natúrkozmetikumokat – testápolót, arcápolót vagy épp habkrémet, természetesen stift formában -, amelyek biztosan feldobják a napját. Sőt, ha névre szóló csomagolást kérsz, tudni fogja, hogy tényleg személyre szóló ajándékot kapott!

0
A kosár tartalma