A Valentin-nap remek alkalom, hogy még jobban kimutasd a szerelmed!

Közeleg a Valentin-nap, ami egy ókori – még pogány – római termékenységrítus idejére esik, de itthon is éltek anno a Bálint-napi babonák és szerelmi mágiák, amelyeket bevetettek a lányok. Akárhogy is, ezen a napon ünnepeld a szerelmet, a szerelmed és akár saját magad is!

Sokan berzenkednek a Valentin-naptól, mondván buta amerikai ünnep. Pedig nem is olyan régen, még itt, Magyarországon is nagy örömmel várták a lányok Bálint napját. Hogy miért? Mert ez ugyanúgy a szerelemről szólt, hiszen egy és ugyanazon személy nevét viseli, csak mi a magyaros változatát ismertük meg előbb. Ráadásul sok népszokás is kötődik ehhez a naphoz, hiszen a lányok többsége szerette volna előre megtudni, mi vár rá a szerelem és a családalapítás terén.

Csók, babér, temető – mindent a szerelemért!

A népi babonák és jövendölések sokáig éltek a köztudatban, van, ahol még most is előfordul, hogy egy-egy lány babérlevelet rak a párnája alá a Bálint-nap előtti éjjelen, hogy megálmodja, ki lesz a jövendőbelije. Régen még a temetőbe is kimentek az eladó sorba került lányok ezen az éjszakán, mert úgy tartották, hogy ott meglátják majd azt, aki a férjük lesz. Egy másik módszerrel is megpróbálták kideríteni, milyen férjet szán nekik a sors, mégpedig madárjóslással! Ha ugyanis Bálint napján először egy verebet lát meg a lány, szegény ember lesz a férje, de ha egy tengelic az, ami felrepül előtte, biztos, hogy gazdag lesz a párja. A nemrég házasodott fiatalasszonyok is Bálint-napon próbálták kideríteni a születendő gyermekeik számát egy alma segítségével. A babona szerint ugyanis, ha félbevágtak egy gyümölcsöt, a magjai számából kiderül, hány lurkó érkezik majd a családba!

Felejtsd el a sablonos meglepetéseket!

Bár egyes kereskedők még mindig ott tartanak, hogy a Valentin-nap a rózsaszín és piros plüssökről, valamint a lufikról, a csokiról és tökegyforma virágcsokrokról szól. Sokan azonban szerencsére máshogy gondolják és inkább olyan meglepetéssel készülnek a párjuknak, amely valóban arról szól, hogy szeretik és figyelnek rá. Ha a tökéletes éttermi vacsora éppen nem megvalósítható, az otthoni főzőcskézés – vagy rendelés – mellé jól illenek a személyre szóló szerelmi ajándékok. Ezeknek az apróságoknak éppen az a lényege, hogy nem tucattermékek, hanem olyan dolgok, amelyek valóban annak a személynek készülnek, akiknek szánják.

Készítsd el – némi segítséggel – te magad az ajándékba szánt szépségápoló szert!

Egyedi ajándéknak számítanak például az olyan natúrkozmetikumok, melyeket a megajándékozott saját igényeinek, bőrének lehet összeállítani. Persze, ez első hallásra furának, sőt bonyolultnak tűnhet, pedig csak néhány kattintás az egész! Az E-keverdében elég kiválasztani a terméket- a fiatalság forrásával, a ligetszépe olajjal és hialuronnal dúsított illatmentes Arcápolót, esetleg az ajkakat kókusz olajjal és vaníliával puhító, finoman piros Édes csók ajakápolót – illetve azt, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie. Ha esetleg nem szeretnéd – mert a párod nem szereti -, hogy illóolajat tartalmazzon az ajándék kozmetikum, csak kattints a megfelelő mezőre és kész is vagy, a kis csomag hamarosan megérkezik! Akárhogy is ünnepeld, ünnepeljétek meg a Valentin-napot vagy a Bálint-napot, egy dolog biztosan szerencsét hoz majd: egy szerelmes csók kora reggel!

Tippünk: Ha igazán meg akarod lepni a párod, érdemes névre szóló csomagolást kérni. Ez nemcsak egy kedves és csodás gesztus, de eláruljuk, ha magával viszi valahová, nagyon trendi lesz, ha mindenki látja, hogy az adott szépségápolót csak neki készítették el!

De mi van akkor, ha szingli vagy ezen a napon?

Őszinték leszünk, akkor sem dől össze a világ! Ki mondta, hogy nem lepheted meg magad valami széppel, kedvessel? Szeresd magad annyira, hogy teljes egésznek érezd az életed akkor is, ha épp egyedül vagy és rakd össze magadnak álmaid szépségápolóját, például a bőrt szőlőmagolajjal ápoló, édesnarancs és levendula illatú Habkrémet és érezd magad jól a bőrödben! Mert nálad jobban senki sem érdemli meg! Ebben teljesen biztosak vagyunk!