Alapanyaglexikon

Acmella kivonat

Az Acmella Oleracea növény virágából nyert, teljes mértékben természetes, adalékmentes kivonat. Megerősíti a bőr szerkezetét, csökkenti egyenetlenségét és belülről hatva feszesíti a bőrt.

Allantoin

Az allantoin fontos bőrregeneráló szer, mely gyorsítja az új hámsejtek képződését és segíti a hegesedést. Irritációellenes, gyulladásgátló és nyugtató hatása lévén felnőttek, csecsemők és a legérzékenyebb bőrűek számára egyaránt ajánlott.

Aloe vera por

Az aloe vera leveléből mélyhűtéses eljárással kinyert por, mely a hő nélküli eljárásnak köszönthetően az aloe vera összes hatóanyagát tartalmazza. Legnagyobb szerepe a bőrszövet regenerálásában, a gyulladásgátlásban és a hidratálásban van. Az aloe vera por teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Argán olaj

A Marokkóban honos argán fa gyümölcséből nyert olaj sokszoros pozitív hatása miatt gyakori összetevője a kozmetikai készítményeknek. Bőrpuhító és hidratáló hatása regenerálja a száraz bőrt; öregedésgátló összetevői az érett bőr megújulását idézik elő; feszesítő, bőrszerkezet helyreállító hatása leszámol a striákkal; gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása pedig a bőrbántalmak (ekcéma, bőrgyulladás) megszüntetésében segít.
Az argán olaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Bambusz por

A bőrt ásványosító, feszesítő kivonat, ezért zsíros és vegyes arcbőrt kezelő krémek gyakori összetevője. A bambusz por finom, bársonyos érzetet kölcsönöz a bőrnek és segít elnyelni a túlzott izzadást, ezért dezodorok, stiftek alapanyagaként is jól alkalmazható.

Bergamott illóolaj

A bergamott gyümölcs héjából kivont esszencia tónusjavító, enyhén pórusösszehúzó, fertőzésgátló és illatosító. Főként a zsíros arcbőr ápolásához ajánlott, de tiszta, friss illatáért és pozitivizáló hatása miatt tisztálkodószerek, dezodor összetevőjeként is használják.

Bronz pigment 70

Ásványi eredetű fényes pigment. Ajakbalzsamokban, stiftekben használva fényes hatást eredményez.

Búzacsíra olaj

A búzaszem csírájából hidegen feldolgozó eljárással kinyert olaj, mely kivételes regeneráló hatással rendelkezik. Gyakran használják érett bőrön kiváló bőrfeszesítő és rugalmasságjavító hatása miatt.
A striák elleni harcban is segít, támogatja az új sejtek képződését, puhítja és bársonyossá teszi a bőrt.

Cédrus illóolaj

A cédrus fa kérgéből vízgőzdesztillációval előállított olaj, mely semlegesíti a zsíros bőrt, segít a bőrgyulladások, ekcéma kezelésében és a narancsbőr visszaszorításában is. A cédrus illóolaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Cink-oxid

A cink-oxid por védi a bőrt az UV sugárzástól és a nedvességtől. Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása révén hatékony ellenszere az irritált, aknés vagy ekcémás bőrnek. Babák irritált bőrére is kiváló.

Cink-ricinoleát

Kiváló szagtalanító hatóanyag, dezodorokban, stiftekben megakadályozza az izzadságszag kialakulását.

Édesnarancs illóolaj

Az édesnarancs olaja bőrfrissítő és lazító hatással bír. Arckrém, habkrém összetevőjeként nyugtató, fertőtlenítő és kollagéntermelés serkentő. Az édesnarancs illóolaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

E-vitamin

Az E-vitamin erőteljes antioxidáns hatással rendelkezik, hozzájárul a bőr védőrétegének fenntartásához. Rugalmasító, öregedésgátló és gyulladásgátló hatása miatt a száraz és érett bőr megújítására kifejezetten alkalmas.

Fahéj illóolaj

A fahéj évszázadok óta használt fűszer, belsőleg vírus- és gombaölő valamint fájdalomcsillapító hatása miatt fogyasztották, külsőleg pedig masszázsolajok összetevőjeként. Baktériumölő, tónusjavító és keringésjavító hatása miatt ajakbalzsamokban, krémes kozmetikumokban különösen hatásos.

Fehérliliom olaj

A Perzsiából származó liliomot régóta használják a bőr szépítésére. A fehérliliom olaj kozmetikumokban használva kivilágosítja a bőrt, csökkenti a májfoltok láthatóságát és az arcpírt, ezért elsősorban arckrémek összetevőjeként használják. Hidratáló, nyugtató hatása mellett megelőzi a bőr kirepedését és enyhén gyulladásgátló is.

Feketefűz kivonat

A feketefűz Észak-Amerikában honos fafajta, kérgéből természetes szalicilsav nyerhető ki. A feketefűz kivonat feljavítja a bőr általános kinézetét, sejtmegújító, halványítja a ráncokat és a hegeket, emellett segít a gyulladt, pattanásos bőr kezelésében köszönhetően a gyulladásgátló, pórustisztító és hámlasztó hatásának.

Fügekaktusz olaj

A Mexikóban honos fügekaktusz sárga virágaiból áztatással előállított olaj. Leginkább öregedésgátló, ránctalanító hatásáról ismert, de frissíti, rugalmasítja és táplálja is a bőrt, ezért az érett bőr feszesítésén túl a vízhiányos, száraz bőr hidratálásában is segít.

Germánium illóolaj

A Madagaszkárból származó bourbon geránium muskátlifajta olaja. Minden bőrtípuson alkalmazható, de összehúzó, gyulladáscsillapító és hegesítő hatása miatt a gyulladt, aknés bőr hatékony ellenszereként a leghatásosabb. Regeneráló és tónusjavító hatása miatt segít a striák kialakulásának csökkentésében, illetve a már meglévő striák halványításában.

Grapefruit illóolaj

A grapefruit gyümölcs héjából kisajtolt olaj. Leginkább a zsíros, vegyes és pattanásos bőr ellenszereként használatos, zsíroldó és összehúzó hatása miatt. Az illóolaj bőr fellazító és kiváló vízelvezető, ezért a kialakult narancsbőr kezelésében is segítségünkre lehet.

Hialuronsav

Természetes hidratáló, mely védi a bőrt a kiszáradástól, fenntartja a bőr nedvességtartalmát és javítja általános kinézetét. Segít alkalmazkodni a bőrnek a különböző évszakokhoz, eltérő páratartalomhoz és elősegíti a sérült bőr regenerálódását.

Kakaóvaj

A ledarált kakaóbabból préseléssel előállított vaj. Erőteljes antioxidánstartalma miatt késlelteti a ráncok kialakulását és az öregedés más jeleit. Javítja a bőr szerkezetét, megerősíti a bőr védőgátját és megőrzi rugalmasságát. A kakaóvaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Kandelillaviasz

A kandelillaviaszt egy Mexikóban honos cserje leveleinek forró vízbe merítésével nyerik. A kozmetikai készítményekben a bőr nedvességtartalmának megőrzésében segít.

Karnaubaviasz

A karnaubapálma leveleiből kivont viasz, mely ajakbalzsamok összetevőjeként ismert. Segít hosszú ideig megőrizni és ellenállóbbá tenni a kozmetikumot.

Kávévaj

Pörkölt arabkávéból és növényi olajból kinyert vaj, leginkább lágyító, puhító és bársonyosító hatása miatt használják a kozmetikában. Elősegíti a bőr rugalmasságának visszaállítását, serkenti a kollagén termelődését és hozzájárul a bőr regenerálódásához.

Koffein kivonat

Zsíroldó tulajdonságának köszönhetően a koffein kivonat a narancsbőrt visszaszorító készítmények hatásos összetevője, de jó keringésserkentő és vízelvezető tulajdonsága miatt a szemkörnyék ápolására, ránctalanítására szintén kiválóan alkalmazható.

Kókuszolaj

A friss gyümölcs húsából hidegen préselt olaj. Segítségével a száraz, hámló, durva bőrt is bársonyossá, puhává lehet varázsolni. A kókuszolaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Kőrisfakéreg – kivonat

A kőrisfakéreg-kivonatot elsősorban szemránckrémek alkotóelemeként használják. Kiváló keringésserkentő hatása miatt sikeresen veszi fel a harcot a puffadt szemkörnyék és a szem alatti karikák ellen.

Körömvirág olaj

A körömvirágolaj antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása révén segít rendezni a száraz, irritációra hajlamos bőr problémáit. Hegesít, támogatja a felhámképződést és javítja a bőr szerkezetét, ezért pirosodásra, ekcémára, napégésre is hatékonyan alkalmazható.

Lenmag olaj

Omega 3 zsírsavban és E vitaminban gazdag hidegen sajtolt olaj, regeneráló, hidratáló és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal, problémás és száraz bőrre ajánlott.

Levendula illóolaj

A levendulaolaj a világon az egyik legelterjedtebb illóolaj, melyet a levendula virág gőzlepárlásával nyernek ki. Leggyakrabban sejtregeneráló, gyulladásellenes, lazító, görcsoldó tulajdonsága miatt alkalmazzák, de fontos bőrcsillapító, nyugtató hatása is. A levendula illóolaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Ligetszépe olaj

A ligetszépe sárga virágaiból hidegen préselt olaj, erőteljes bőrregeneráló, hidratáló és ránctalanító hatása miatt ismert. A ligetszépe olaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Lótusz por

Az Indiából származó lótusz virágaiból előállított por elsősorban regeneráló, tónusjavító és összehúzó hatással bír. A lótusz por segít, hogy bőrünk egyenletes, sima és sugárzó hatást keltsen.

Makadámia olaj

A makadámia dióból sajtolt olaj selymes, finom kinézetet kölcsönöz a bőrnek. Sejtregeneráló, szerkezetjavító hatása mellett csökkenti a viszketegséget és a bőrpírt, valamint segít a bőr hidrolipid rétegének egészségesen működni.

Méhviasz

Értékes stabilizáló kozmetikai összetevő; ajakbalzsamokban és stiftekben rugalmasító, nedvességmegtartó és nyugtató hatása miatt alkalmazzák.

Menta illóolaj

A növény gőzlepárlásával előállított olaj általános tonizáló, serkentő, segít a viszketegség, ekcéma, csalánkiütés visszaszorításában. A menta illóolaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Mogyoróolaj

A vegyes, zsíros, problémás bőr faggyútermelődésének egyensúlyát megteremtő olaj. Rugalmas, hajlékony bőrt eredményez, de hidratáló és bőrszövet regeneráló hatása miatt is kiváló kozmetikai összetevő.

Napraforgó olaj

Telítetlen zsírsavakban és E vitaminban gazdag hidegen sajtolt olaj. Segít helyreállítani a bőr védőrétegét, hidratál és gyulladáscsökkentő hatású. Száraz, irritált bőrre kiváló.

Oliva szkvalén

Az olivabogyóból nyert növényi anyag segít visszafogni a kiszáradási hajlamot, mérsékelni a hámlást és csökkenteni, megelőzni a ráncosodást.

Pantenol

A panthenol vagy B5 provitamin bőrápoló készítmények gyakori adaléka, gyulladásgátló, irritációcsökkentő és hidratáló szerepe miatt. Hatékony hegesítő, segíti a hámképződést és a sérülések gyógyulását.

Piros Pigment 18

A piros kozmetikai pigment tartós és intenzív színt eredményez, ezért leginkább ajakbalzsamok, rúzsok és púderek összetevőjeként használják.

Q10

A Q10 egy energikus antioxidáns, mely segít visszaszorítani a ráncokat, kisimítani a bőrt. Anti-age hatása miatt legtöbbször szemránckrémek összetevője.

Ricinus olaj

A ricinus dísznövényből előállított olaj baktériumellenes, lágyító és hidratáló hatású, enyhén hegesíti, ugyanakkor nyugtatja is a bőrt. A ricinusolaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Rizs olaj

A friss rizsszem bevonatából kinyert olaj antioxidáns, keringésserkentő és szerkezetjavító tulajdonságai miatt terjedt el a kozmetikában. Sikeresen veszi fel a harcot a bőr elöregedése és az öregségi foltok ellen.

Sárgarépa olaj

A sárgarépa olaj kozmetikai készítmények alapanyagaként rugalmasító, ragyogóvá varázsolja a bőrt. Egyenletes barnulást elősegítő hatása miatt napozás előtti és utáni készítményekben egyaránt használható.

Sáfrányos szeklice olaj

Lágyító, tápláló olaj, mely hozzájárul a bőr hidratáltságának megtartásához. Regeneráló, anti-age hatása miatt hatékonyan lép fel a bőr öregedése ellen.

Sheavaj

Bőrregeneráló, gyulladásgátló, bőrirritációt csökkentő hatása miatt a természetes kozmetikumok nélkülözhetetlen összetevője. Táplálja és hidratálja a bőrt, illetve segíti a felhámképződést. A sheavaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna a kozmetikában elsősorban tisztálkodószerek és dezodorok fő adalékaként ismert, szagtalanító és a kellemetlen szagokat semlegesítő hatása miatt. Emellett kiváló gomba- és baktériumölő.

Szőlőmag olaj

Minden típusú bőrre alkalmazható, de a zsíros és vegyes bőr kezelésében a leghatásosabb, antioxidáns, szerkezetjavító és tápláló tulajdonságai miatt. Lágyítja és puhítja a bőrt, segít hidratáltságának megtartásában.

Tamanu olaj

A tamanufa magjából préselt olaj, ekcémára, bőrgyulladásra gyakorolt pozitív hatása miatt használják leginkább a kozmetikában. Segít a hegek, bőrcsíkok eltüntetésében, valamint keringésjavító hatással bír.

Teafa illóolaj

A gőzlepárlással előállított olaj hatékony baktérium-, gomba- és vírusölő, fertőzésgátló hatása miatt a bőr tisztításának, fertőtlenítésének hatékony eszköze. A teafa illóolaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Uborka kivonat

Az uborka kivonata vitaminokban és nyomelemekben gazdag, leginkább hidratáló és gyulladásgátló tulajdonságai ismertek. Tisztító és pórusösszehúzó valamint faggyúszabályozó hatása van. Az uborka kivonat teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Vadrózsa olaj

A vadrózsa olaj komplex alapanyag, jótékonyan hat az érett, ráncos bőrre, javítja a rugalmatlan, csökkent tónusú bőrt és élettelivé teszi a száraz, vízhiányos bőrt. Segít az aknék, égési sérülések kezelésében, műtét utáni hegek eltüntetésében illetve az UV sugarak által károsodott bőr regenerálásában.

Vanília olaj

Vaníliarudak áztatásával előállított olaj, mely bőrlágyító, segít a bőr hidratáltságát megőrizni és növeli a bőr rugalmasságát.

Ylang-ylang illóolaj

A trópusi fa virágaiból lepárolt olaj illatosító hatásáról ismert. Keringésserkentő, tónusjavító és immunrendszer serkentő tulajdonságai miatt hatékony alkotóelemei a kozmetikumoknak. Az ylang-ylang illóolaj teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Zöldcitrom illóolaj

A zöldcitrom illóolaj baktériumölő, fertőzésgátló, tisztítja a bőrt és öregedésgátló hatással is bír. Nyirok- és vérkeringésserkentő, ezért a narancsbőr ellen kifejezetten hatásos.

Zöldtea kivonat

Öregedésgátló, ráncmegelőző készítmények kiváló összetevője, fontos gyulladásgátló és védő hatása is. A zöldtea kivonat teljes mértékben organikus kozmetikum, ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkezik.

Zsálya illóolaj

A zsálya illóolaj alkalmas dezodorokba, stiftekbe izzadásszabályozó, fertőzésgátló és gombaölő hatása miatt. Ekcéma, bőrgyulladás, hegek kezelésére is használható, valamint zsíroldó hatása miatt a narancsbőr ellen is sikeresen harcol.