Apa: az első szuperhős minden gyermek életében

Mix-Your-Nature-Apák-Napja-Ajándék

Apának lenni felelősség, folyamatos készenlét és figyelem, hiszen egy gyermek – legyen kicsi vagy nagyobbacska – mindig kihívás elé állítja a szüleit, ezt mindenki tudja. Az azonban talán már kevésbé közismert tény, hogy milyen változásokon megy át egy férfi, mikor apává válik.

A gyermekek számára az első, igazi hős nem más, mint az édesapjuk. Hiszen ő az, aki megvédi, aki bátorítja őket, és akivel lehet kópéskodni is. Az apa-gyerek napok mindig a mulatságról szólnak, olyan titkos pillanatokról, amelyeket senki más nem érthet.

Megváltoztatja a férfiak agyát az apaság

Ahogy a nők, úgy a férfiak agyműködése is igencsak megváltozik, ha szülővé válnak. Egy 2016-os kutatás során bebizonyosodott, hogy a férfiak agyában ugyanazok a neurális hálózatok aktiválódnak a gyermek megérkezése után, mint az anyákéban. Ezek a hálózatok felelősek az érzelmek feldolgozásáért és a szociális megértésért, ezért elengedhetetlen a működésük a szülővé váláshoz és a gyermekről való gondoskodáshoz. Sőt, egy amerikai kutatás azt is bebizonyította, hogy az apák szervezetében hasonló hormonális változások mennek végbe, mint az anyákéban. Azon férfiaknál pedig, akik bevallottan az átlagosnál jobban rajonganak gyermekükért, magasabb oxitocin szint is mérhető. Arra is fény derült további vizsgálatok során, hogy az apává válás folyamata közben új idegpályák alakulnak ki a férfiak agyának hippokampuszában, ezzel is felkészítve az újdonsült szülőt a gyermeknevelés kihívásaira.

A középkortól napjainkig, avagy apák napja újratöltve

Ugyan sok ország – köztük 1994 óta Magyarország is – az Amerikai Egyesült Államokból vette át az apák napját, az igazság az, hogy már a középkorban is megünnepelték ezt a napot. Ez is azt bizonyítja, hogy a férfiak mindig is különlegesek voltak, hiszen egy személyben testesítik meg a szenvedélyes szerelmest, a legjobb barátot, a támogató társat, a szövetségest és a gondoskodó apát.  Idén június 20-ára esik ez a kedves ünnepnap.

Az apáknak is jár a szépségápolás!

Régen elmúlt már az az idő, mikor a férfiakat nem foglalkoztatta komolyabban a szépségápolás. Persze, a többség most sem esik túlzásba, nem végez el minden este egy komplett bőrápolási rutint, de egyre többen szeretnék sokáig megőrizni fiatalos külsejüket. Lehetőleg a legegyszerűbb és leggyorsabb módon. Az apák napja pedig egy jó alkalom arra, hogy személyre szóló natúrkozmetikumokkal örvendeztessük meg őket az E-keverdéből! Ugyan a férfiak mázlisták, mivel a bőrük sokkal lassabban öregszik, mint a nőké, az apák szeme körül is megjelennek idővel a szarkalábak, hol az aggodalom, hol a sok nevetés miatt. Ezek kezelésében nyújt komoly segítséget a koffeines szemkörnyékápoló stift, mely hatóanyagaival nemcsak élénkíti a tekintetet, de a szemkörnyéki érzékeny, finom bőrt is kényezteti. Egy zöldtea kivonatot és ligetszépe olajat tartalmazó, vegán és illatmentes arcápoló stift pedig segít eltüntetni az átvirrasztott éjszakák nyomait. A gyereknevelés ugyanis köztudottan nem sétagalopp, időnként alaposan leizzad az ember, ha mindent jól akar csinálni. Egy teafa olajos, zöldcitromos és zsályás dezodor stift azonban a legstresszesebb pillanatokon is átsegíti az apukákat.

Férfiasan praktikus kiszerelés

A férfiakat a hideg rázza a különböző tubusoktól és krémes dobozoktól, ezt mindenki tudja. Épp ezért remek megoldás számukra a stiftes kiszerelés, ami akár a legkisebb zsebben, de egy sporttáskában is elfér, nem feltűnő, mégis egy mindenre kiterjedő szépségápolási szett lehet az ápoltságot fontosnak tartó apukáknál.

A nagypapákról se feledkezzünk meg!

Ahogy idősödünk, úgy válik bőrünk egyre szárazabbá. Ezt gyakran a kezeinket érezzük meg először. Ilyenkor egy jó minőségű, ricinus- és fügekaktusz olajjal készült, illatmentes balzsam mindenkinek jól jön, főleg a nagypapáknak, akiket – mint az anyák napján a nagymamákat – apák napján szintén fel szoktunk köszönteni. Az ő gondoskodásuk az unokák felé felbecsülhetetlen, hiszen nagyon sok dolgot ők tanítanak meg a gyerekeknek! Ha az ajándékukhoz személyes üzenetet is mellékelünk, tudni fogják, hogy milyen sokat jelentenek a család számára!

 

0
A kosár tartalma