Egy ajándék akkor igazán tökéletes, ha személyre szóló!

Nem könnyű megtalálni a tökéletes meglepetést, akkor sem, ha a szeretteinkről van szó, akkor sem, ha távoli rokonokat vagy barátokat szeretnénk megajándékozni. Az ajándék kiválasztása azonban sok mindent elárul rólad!

A karácsonyi ajándékozás hagyománya még az ókori Rómában nyúlik vissza, igaz, a rómaiak az újév első napján küldtek egymásnak apró meglepetéseket. Ez szokás az évezredek alatt megváltozott, és a karácsony ünnepének részévé vált. Az, hogy ki mikor adja át az ajándékait, már attól függ, hol él az ember, itthon december 24-én este jön el az ideje, az angolszász vidéken karácsony első napjának reggelén bontják a csomagokat.

Miből lehet ajándék?

Igazából bármiből, bár régóta tartja magát az az elmélet, hogy dezodort, tusfürdőt, és alsóneműt – kivéve, ha luxusmárkáról van szó – nem ildomos ajándékozni, mivel a megajándékozott úgy gondolhatja, hogy a tisztálkodási szokásaira, vagy azok hiányosságaira céloz az átadó. Nos, ha ez nem is teljesen így van, egy akárhol megvásárolható pipereszer tényleg nem vall túl nagy fantáziára. Az ajándék lényege nem feltétlenül a váratlan, „ismeretlen” meglepetés, inkább olyan dolog, ami passzol a másik életébe, amire vágyik, de talán önmagát sosem lepné meg vele. Ez lehet akár egy könyv – még akkor is, ha egy ideje kiment a divatból -, egy kézzel készített apróság, aminek az eszmei értéke sokkal nagyobb, mint bármilyen megvásárolható holminak, vagy épp valami, amivel könnyebbé és boldogabbá teheted a mindennapjait. A háztartási eszközökkel óvatosan kell bánni, ilyesmit csak akkor adjunk a másiknak, ha tényleg ez a szíve vágya, a vicces ajándékokat pedig – főleg karácsonykor – jobb inkább mellőzni, ha egy mód van rá, nem biztos, hogy mindig ugyanazt értitek humor alatt. Ha azonban olyan szépségápolási termék lapul a karácsonyfa alatt, ami a szeretted vagy barátnőd egyéni igényeire van szabva, ráadásul névre is szól, biztos lehetsz abban, hogy tudni fogja, nem siklasz el a részletek felett!

Mit szimbolizál egy ajándék?

Egy kisebb – vagy nagyobb – meglepetés sok dolgot elárul rólad, arról, akit megajándékozol és az köztetek lévő kapcsolat minőségéről is. Egy dologra nagyon oda kell figyelni, mégpedig arra, hogyha a te ajándékod aránytalanul többe kerül, mint amit kapsz, az kínos helyzetet eredményezhet, amennyiben nem olyan a viszonyotok, amelybe ez belefér. A személytelen ajándék – az, amin érezhetően nem sokat gondolkodtak, „csak” megvették – felszínes kapcsolatra utal, míg egy olyan meglepetés, amin nyilvánvalóan sokat gondolkodott és gondosan választott ki az ajándékozó fél, sokkal többet ér a másik szemében, mint a csomag tartalmának piaci értéke, hiszen a szeretet által értékelődik fel. Bár a karácsonyt megelőző időszak a legtöbbünknek az év végi hajtásról és az ünnepekre való felkészülésről szól, mégis, érdemes elgondolkodni egy pillanatra, mikor ajándékot választunk egy szerettünknek vagy barátunknak. Kérdezd meg önmagadtól: Örülnél egy olyan meglepetésnek, amiről lerí, hogy csak egy pipa voltál a listán? Vagy inkább egy olyan ajándékot szeretnél kibontani, ami tudatja, hogy figyelmesen választották ki a számodra?

Testápoló kozmetikum személyre szólóan? Csak néhány kattintás kell és már kész is!

Az emberek nem egyformák, talán csak az egypetéjű ikreknek ugyanolyan a bőre, így az általános testápolók és krémek nem jók mindenkinek. Az E-keverdében azonban csupa olyan természetes összetevőt találsz, amiből egyedi kozmetikumot, például egy könnyű és a bőrt tápláló, kényeztető Habkrémet tudsz összeállítani annak, akinek szánod.

Mit jelent egy névre szóló kozmetikum?

Ahogy már említettük, az ajándék megmutatja, mit gondolsz a másikról, a másikkal való kapcsolatodról. Lehet, hogy első pillantásra apró ajándéknak tűnik egy – a megajándékozott nevét viselő – testápoló kozmetikum, de ez a pici, kartonból készült henger és a benne rejlő értékes tartalom, például egy, a bőrt szőlőmag- és argánolajjal ápoló, levendula és édesnarancs illatú Habkrém azt üzeni: Figyelek rád és szeretném, ha minden egyes nap jól éreznéd magad a bőrödben!

0
A kosár tartalma