Habkrém, balzsam, testápoló? Melyiket válasszam? Segítség!

A bőrápoló termékek bőséges kínálata néha igazán zavarba ejtő, hiszen nehéz eldönteni, hogy mit is válasszunk a lehetőségek közül. A legegyszerűbb módszer, hogy eligazodjunk közöttük az, ha az igényeinkre szabott megoldást keressük meg.

Régen sokkal egyszerűbb helyzetben voltunk, hiszen körülbelül háromféle testápoló volt a boltok polcain és ezekből választhattunk. Az egyik zsírosabb volt, a másik könnyebb, kicsit vizesebb állagú. A harmadikra pedig igazából már senki sem emlékszik, de az biztos, hogy nem ácsorogtunk öt percnél tovább a polc előtt, azon morfondírozva, hogy melyiket válasszuk.

Először hallgass a bőrödre és csak azután dönts, mi kerüljön rá!

A különféle, drogériákban kapható testápoló termékek összetétele mindenféle dolgot tartalmaz azokon kívül, amelyekre igazán szükségünk van, ráadásul csomagolásuk miatt nem igazán lehetnek mindennap a táskánkban. Éppen ezért a legegyszerűbb az, ha a saját igényeidet veszed figyelembe és olyan natúrkozmetikumok mellett döntesz, amelyeket a te bőrödre szabhatsz az E-keverdében!

Nincs időd pepecselni, vagy arra várni, hogy beszívódjon a bőrápolód?

Akkor számodra a Habkrém az ideális, hiszen elég vékonyan felvinni a bőrre és máris indulhatsz a dolgodra. Ha este használod – és úgy érzed, száraz bőröd extra ápolás után kiált -, akkor is elég ezt tenyérnyi dobozkát elővenned. A még nedves bőrre kenve még jobban hidratál. Egyes információk szerint a férfiak számára is tökéletes választás a Habkrém, mert ők aztán néha tényleg, lelkük legmélyéből idegenkednek egy komplett bőrápolási rutin végrehajtásától és amúgy sincs sok türelmük kivárni, hogy felszívódjon a bőrápoló krémjük. Sőt, szükség esetén akár arckrémnek is használható!

Általában nincs gond a bőröddel, de mégis jól jönne egy igazi jolly joker?

Ha a megfázás miatt kidörzsölted a bőröd az orrod alatt, vagy épp túl sokat fertőtlenítesz és rongyosra száradt és kivörösödött a kezeden a bőr, netán a kisbabád bőre érzékeny minden adalékanyagra, esetleg folyton úton vagy, akkor neked a Balzsam kell! El is áruljuk, miért! Ez a natúrkozmetikum ugyanis igazi problémamegoldó, hiszen a megfelelő összeállításban a legtöbb átmeneti gondra megoldást nyújt, hiszen bizonyos verzióban az érzékeny, kipirosodott babapopsi számára is gyógyírt nyújt, vagy kivált szinte minden bőrápoló kozmetikumot – az arckrémet, kézkrémet, testápolót – akár egy egyhetes utazás idejére is. Figyelem, a fényvédőt viszont nem váltja ki, így erről mindenképpen gondoskodni kell – bár a megfelelő összetételben a leégett, kipirult bőrt is gyógyítja a Balzsam.

Ha bevetnéd a nehéztüzérséget, ez a stift a lehető legjobb választás!

Még a meleg zuhany sem szárítja ki a bőröd, ha a személyes igényeidre szabott Testápolót használod heti egy-két alkalommal. A gyártás során nemcsak zsíros anyagok, de vízfázis is került bele, amely segítségével olyan ápoló hatóanyagokat lehet hozzákeverni, mint például a gyulladáscsökkentő és regeneráló allantoin vagy az aloe por, amelyekkel egy igazán multifunkciós bőrápoló szerhez juthatunk. Ráadásul kompakt mérete miatt bárhová magunkkal vihető és végtelenül egyszerűen használható. Az se tévesszen meg, hogy kicsinek tűnik ez a stift, mivel koncentráltan – és felesleges víz nélkül – kerültek bele a hatóanyagok, igazán kiadós, sokkal tovább tart, mint egy tubusos vagy flakonos termék! Sőt, akár a makacsul ragaszkodó narancsbőr ellen is felvehetjük vele a harcot, vagy segíthetjük a strandszezonban bőrünk egészségesebb és szebb barnulását, ha a megfelelő változatot választjuk!

0
A kosár tartalma