Barion Pixel
Search
Close this search box.

Szia!

Üdvözlünk a Mix Your Nature oldalán, örülünk, hogy itt vagy! 

Máthé Csilla vagyok, a Mix Your Nature zero waste natúrkozmetikum márka megálmodója. A Mix Your Nature története egy édesanyával kezdődött, aki, bár előtte sem volt közömbös számára a természet és a gyógynövények világa, első kisfia születésekor elhatározta, hogy ezekre nagyobb figyelmet fordít. Az elsődleges motiváció természetesen az volt, hogy kisfiának mindenből a lehető legjobbat adja akkor és most, aztán elkezdte foglalkoztatni a jövő is: mit tud tenni azért, hogy majd a kisfia gyerekei, sőt mások is biztosan részesüljenek mindebből a jóból, amit a természet ma meg tud adni nekünk? Elég világosan látta, hogy merre visz ez az út, így elkezdett olyan szakemberekkel együtt dolgozni, akik segítették az álom megvalósításában, és elvégzett maga is egy kozmetikumkészítő iskolát, hogy az oly vágyott tudást megszerezze. 

A kistestvér születése után a Mix Your Nature natúrkozmetikum márka is megszületett, aminek a létrehozása így egy ünnepléssé válik. Ünnepeljük a Természetet, a mi természetünket – hogy mindannyian különbözőek vagyunk, és hogy a Természet is elég színes ahhoz, hogy ezt a sokféleséget táplálni tudja. Örülünk a választás rugalmasságának, és, hogy meg tudjuk teremteni ennek a feltételeit is. Örülünk a globalizációnak, hiszen, bár mint minden, ez is kétoldalú, ennek köszönhetően sokféle Természetet látunk, legyen az emberi vagy környezet, és sokféle természetes alapanyagot juttat el hozzánk, amiket egyébként nem ismernénk.

Örülünk a technológiának is, mert, ha jól használjuk, összekapcsol minket, és olyan dolgokat tesz lehetővé, amikről eddig álmodni sem tudtunk. Végül ünnepeljük az egyensúlyt, hogy mindezek között folyamatosan keressük és megtaláljuk az arany középutat, aminek segítségével fenntartható döntéseket tudunk hozni, így biztosítva a Természetünk fennmaradását a jövő generációinak is 

Gyere, csatlakozz Te is hozzánk ezen az úton! Fedezd fel 100%-ban természetes összetevőinket, lebomló, műanyagmentes csomagolásunkat, próbáld ki az E-keverde webshopunkat, ahol terméktípusonként 3 egyszerű lépésben Te választhatod, hogy milyen alapanyagokat keverjünk ki a Számodra tökéletes termékhez. 

AZ ALAPANYAGOKRÓL

A gyógynövények erejében mindig is hittem, de a kisfiam születése után teljesen beszippantott ez a világ, és elkezdtem felkutatni a lehető legjobb alapanyagokat. Csak természetes, minőségi alapanyagokkal dolgozunk, amik megbízható forrásokból származnak. Biztosítunk elég választási lehetőséget ahhoz, hogy mindenki a megfelelő bőrtípusra, korosztályra, preferenciára (pl. vegán) találjon lehetőséget. Nem használunk mesterséges illatanyagokat, színezékeket, parabént, kőolajszármazékokat. A termékeket magunkon teszteljük, az állatkísérleteket elutasítjuk. A termékeink a jelenleg érvényben lévő összes natúrkozmetikai szabványnak megfelelnek. 

A CSOMAGOLÁSRÓL

Az utam leggöröngyösebb része abból az elhatározásból fakad, hogy egyáltalán nem akarok műanyag csomagolást használni. Hosszas keresgélés és tesztelés után kötöttem ki a kraft kartonnál, ami egyrészt elég víz- és olajálló ahhoz, hogy elbírjon száraz és félszáraz termékeket, másrészt viszont biológiailag lebomló: akár komposztálható is, a helyi adottságoktól függően (hőmérséklet, talaj nedvességtartalma, PH-ja és összetétele) 7-12 hónapon belül lebomlik. A használt festékanyag is környezetbarát, szójababból készül.   

A műanyagnak természetesen van egy nem elhanyagolható előnye a kartonhoz képest: folyadékok tárolására sokkal alkalmasabb. Ezért a szokásos „hűvös, száraz helyen tárolandó” iránymutatást ezekkel a termékekkel komolyan kell venni – bár sikerült véletlenül letesztelni őket a zuhany alatt is, és száradás után teljesen újnak néztek ki 🙂