Barion Pixel

Ha pihenésre van szükség, az otthoni SPA a legjobb megoldás

Ha home office-ban dolgozunk, vagy a gyerekek miatt sok időt töltünk otthon, netán az önkéntes karantén miatt nem mozdulhatunk ki, néha úgy érezzük, jó lenne egy kicsit csak magunkkal foglalkozni. Van néhány ötletünk, hogy mivel teheted még tökéletesebbé az otthoni SPA élményt!

Egy barátunk oldalán láttuk a következő mondatot az önkéntes karantén harmadik hetében: Ha valaki még egyszer azt mondja nekem, hogy a home office mellett egy csomó idő jut a pihenésre is, szálanként tépem ki a hajam, mert nekem még aludni is alig marad pár órám!

Valószínűleg sokaknak ismerős az a helyzet, amikor nem egyszerűen arról van szó, hogy nem tudjuk beosztani az időnket, hanem sokkal inkább az a baj, hogy nemcsak a saját munkánkat kell elvégeznünk, hanem még óvónőnek, tanárnak és edzőnek is kell lennünk, mellette pedig az ebéd és a vacsora sem főzi meg magát, hacsak nem hozatjuk valahonnan. Ez az állapot pedig még a mentálisan legkiegyensúlyozottabb, legerősebb embereket is megterheli egy idő után, ami bizony a kiboruláshoz vezető egyenes út! Azért, hogy ezt elkerüljük, több módszert is bevethetünk, a meditációt, a sportot – ha van rá napi szinten időnk – vagy dönthetünk úgy, hogy néhány órányi szabadságot veszünk ki a saját életünkből! Hogy hova utazunk? Az otthoni SPA szigetekre!

Kezdjünk hát hozzá!

Ahogy a munkahelyünkön, úgy itt is azzal indul a pihenés, hogy szólunk a főnöknek, jelen esetben a velünk egy háztartásban élőknek arról, hogy mire készülünk. Az első és legfontosabb dolog, hogy mindenkiben tudatosítsuk azt a tényt, egy kis pihenésre van szükségünk. Mivel mi nők hajlamosak vagyunk túlvállalni magunkat, ezért az egész család számára természetes, hogy mindig számíthatnak ránk. Ez ugyan most sincs másként, de gondoljunk arra, hogy tulajdonképpen sok dolgot a szeretteink is meg tudnak oldani, nem kellünk mindig oda.

Mire vágysz?

Ha ez megvan, akkor gondoljuk át, mi az, ami igazán el tud lazítani minket. Egy forró fürdő, egy arcápolási rutin, vagy éppen a körömápolás? Függően attól, hogy mennyi szabadidőnk van, amit komolyabb bűntudat nélkül el tudunk tölteni, válasszuk ki a nekünk való programot.

A forróság ellazít

Ahhoz, hogy igazán feltöltődjünk, szükségünk van az úgynevezett „énidőre”, ami csak rólunk szól. Ha mázlink van, egy egész délutánt eltölthetünk a kedvenc fürdőnkben anélkül, hogy bárki megzavarná a kis privát SPA szeánszunkat, amelynek során testileg és lelkileg is felfrissülhetünk. Ha tehetjük, tompítsuk le a világítást, legalább a fürdőzés idejére, ez segít ellazulni. Ha nincs erre lehetőségünk, akkor vessük be a profik trükkjét, egy forró vízzel átitatott és alaposan kicsavart kis törülközőt terítsünk az arcunkra. A meleg ellazítja az arcizmokat és felkészíti a bőrt a további ápolásra is.

Tippünk: Az Instagram-on jól mutató, millió gyertyával sejtelmesen bevilágított fürdőt a magunk részéről nem ajánljuk, mert ugyan tényleg jól néz ki, de a kényeztetés után senki sem vágyik arra, hogy a lefolyt viaszt vakarja a kád és a mosdó széléről, valamint napokig szellőztesse a gyertyaszagot a helyiségből. Sőt, ha nem túl nagy a fürdő, még oxigénhiányos állapotba is kerülhetünk a sok gyertyaláng miatt!

Ilyen az otthoni, tökéletes SPA élmény

Érdemes időt szánni a fürdőzésre, ha illóolajos fürdőszereket használunk, nemcsak kimerült testünk, de elménk is visszanyeri lendületét. Ha pedig már csobbanunk, elő a testradírral, frissítsük fel a bőrünket is. Törülközés után ne feledjük a testápolót, hiszen a forró víz szárítja a bőrt! Ha nem volt időd vásárolgatni magadnak, de van otthon például extra szűz olívaolaj, az is jót tesz a bőrnek. Ha azonban volt időd megtervezni a kényeztető délutánt, akkor az E-keverdéből már meg is érkezett a szépségcsomagod! A mi kedvencünk a sheavajas és körömvirág olajos Testápoló Stift grapefruit és bergamott illattal, ami nemcsak ápolja és hidratálja bőrünket, de használata még egy masszázzsal is felér. Ez azért eléggé jól hangzik, nem?

Nézzünk szembe a tükörrel!

A testápolás mellett az arcunkra is elegendő figyelmet kell fordítanunk. Bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy egy nőnek átlag 4-5 arckrémje és egyéb arcápolója van otthon, a többsége általában nem válik be, csak azért került a kosárba, mert az összetevők alapján azt hisszük, hogy tényleg beválik. Utóbb kiderül, hogy ez nem igaz, gyakran azért, mert a természetes alapanyagok mellett olyan vegyületek is vannak a kencékben, amit nem tolerál a bőrünk. A ligetszépe olajjal és zöldtea kivonattal készült Arcápoló Stift azonban sosem okoz csalódást. A ligetszépe olaj hidratál és ránctalanít – ez már régóta köztudott -, a zöldtea pedig felveszi a harcot a káros antioxidánsok ellen, így segít, hogy a bőr fiatalos maradjon, és szép, egységes legyen.

Ez a tökéletes szemkörnyék ápolás titka

Azt mindenki tudja, hogy nem elég a krémet felkenni a szemkörnyékre, érdemes úgynevezett mikro masszázzsal is stimulálni az érzékeny területet, hogy a hatóanyagok könnyebben felszívódjanak és a szemet körülvevő vékony bőr is feszes maradjon. A rizs olajat már évszázadok óta használják a nők szépségük ápolására, így a Szemkörnyékápoló Stiftbe jócskán került e csodaszerből, az acmella kivonat és koffein por mellé. Ez a kombináció erőteljesen ránctalanít, hidratál és feszesít, a stift pedig nemcsak a krémet juttatja a megfelelő helyre, de közben masszírozza is a szemkörnyéket. Arra figyeljünk, hogy mint minden szemkörnyékápoló vagy -korrigáló terméket, ezt is kívülről befelé haladva, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk bőrünkbe.

Az E-keverdében a mi kedvenceink mellett még sok, többféle természetes hatóanyagot tartalmazó, műanyagmentes szépségápolási terméket találsz minden porcikádra, sőt összeállíthatod a saját kedvenceidet is! Csak néhány kattintás az egész és máris személyre szabott szépségápolási csomag vár a pipereszekrényedben!

0
A kosár tartalma