Barion Pixel
Search
Close this search box.

Egyedi ajándék anyának – 5 gondoskodó, kreatív ötlet az örömszerzéshez

Egyedi ajándék anyának

Tökéletes, egyedi ajándék anyának: már egy jó ideje azon töprengsz, hogy mivel lepd meg az édesanyádat a soron következő névnapján, születésnapján, anyák napján vagy karácsonykor? Pontosan jól tudjuk, hogy milyen fejtöréssel jár évről évre kreatív módon megajándékozni azt a személyt, akinek annyi mindent köszönhetünk.

A jó hír, hogy az anyukák szinte minden apró figyelmességnek örülnek, amely a gyermeküktől érkezik – tehát egy részről nyert ügyünk van -, viszont épp ezért számít akkora kihívásnak is, hogy megugorjuk a tucatszerű ajándéklisták színvonalát. Ha tehát elérkezett a meglepetések ideje, hagyd, hogy segítsünk a gondolkodásban, és megmutassuk, hogyan adjál bele apait és anyait – de legfőképp anyait – az ajándékozásba. 🙂

Egyedi ajándékötletek után kutatva – így lesz személyre szabott a meglepetés

Egyedi ajándék ötletek

Az egyedi ajándék anyának “projekt” attól a gondviseléstől válik igazán értékessé, amelyet tőle tanultál az évek során. Ha szeretnél biztosra menni, hogy jó úton jársz, akkor még a meglepetés összeállítása előtt tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

  • Milyen személyisége van az anyukádnak? (Például: inkább extrovertált, akinek szüksége van a jövés-menésre vagy inkább introvertált, aki elsősorban a szerettei körében vagy magában tudja elengedni magát?)
  • Az elmúlt időszakban milyen gondolatok foglalkoztatják a legtöbbet? Hogyan tudsz az ajándékaiddal hozzákapcsolódni a vágyaihoz?
  • Hogyan tud és szeret kikapcsolódni az anyukád? (Például: a családja, barátai körében, a négylábú kedvencével vagy a fürdőkádban magára zárva az ajtót?)
  • Melyek azok a dolgok, amelyekre mindig vágyott, de valamilyen okból kifolyólag elhalasztotta/lemondott róluk?

Sikerült mindenre választ adnod? Akkor íme 5 gondoskodó, fantáziadús ötlet, amelyet már csak a saját képedre és az édesanyád személyére kell faragnod!

#1 Kreatív ajándék anyukáknak és a sütés-főzés szerelmeseinek

Vannak édesanyák, akiket nem csak a gyermekkori évek alatt, de később is az állandó gondoskodás és ténykedés éltet. Amikor pedig még a nagymama szerepkör is aktiválódik, garantáltan nincs megállás. Olyan, mintha épp a te anyukádat írtuk volna körbe? Véletlenül még a konyhában töltött perceket is rajongásig imádja? Ha most mosolyogva bólogatsz, mert a személyleírás és a hobbi is stimmel, akkor tudjuk, hogy milyen nyomvonalon indulj el a következő ünnepnap alkalmával.

A sütés-főzés szerelmesei megérdemlik, hogy a legjobb alapanyagokból dolgozzanak, majd a legtökéletesebb gourmet alkotásaikat a leghálásabb kritikusoknak mutathassák meg először. Az ötletünk tehát nem más, mint egy egyedi konyhai csomag összeállítása, amelyben egyaránt megtalálhatók:

  • saját ízlés szerint készített fűszersók,
  • speciális olajkeverékek,
  • házi lekvárok,
  • személyes üzenettel meghímzett/megfestett sütőkesztyűk, kötények,
  • jókívánságokkal teli gravírozott fakanalak, és így tovább.

Ha kész van az ajándékszett, mindezek mellé már csak egy kedves, névre szóló kupon hiányzik – amely egy nagy családi ünneplésnek a dátumát tartalmazza -, és ahol persze felhasználásra kerülhet a csomag tartalma. Természetesen aznap ne hagyd magára az anyukádat: mind a sütés, mind a főzés legyen közös élmény és program!

#2 Wellnessélmény otthon – a legjobb névnapi, születésnapi ajándék anyának a kényeztető pihenéshez

Wellnessélmény otthon

Minden anyuka közös ismertetőjegye, hogy állandóan jelen és képben vannak, intézkednek, segítenek, óvnak, szeretnek, és az életünk és szívünk “mindeseként” azonnal ott vannak, amikor szükségünk van rájuk – nem csak nekünk, hanem az egész családnak. Ebben a körforgásban szinte kizárólag magukat szokták elfelejteni, ezért ha az elmúlt napokban folyton a “születésnapi ajándék anyáknak” ötleteket pörgeted a fejedben, vedd úgy, hogy néhány tippel neked is hagyunk egy szusszanásnyi időt a pihenésre.

Mi más lehetne ugyanis jobb ajándék annál, mint amikor valakinek Te biztosítod a saját énidejét, ráadásul az otthonában? Hiába ugyanis egy csudaszuper wellness & spa kupon, hogyha a pakolás és az utazás még több kimerítő feladat elvégzésével jár. Szerencsére a megfelelő eszközökkel felejthetetlen élményeket és kényeztető körülményeket teremthetsz anyukádnak a fürdőszoba falain belül is – lássuk melyek a spa-ajándékkosár elengedhetetlen részei!

A tökéletes atmoszférához szerezz be gyertyákat, fürdőbombákat és olyan kényeztető kencéket, amelyek természetes hatóanyagokban gazdagon ápolják a lelket és a testet! A Mix Your Nature 100%-ban vegán és zero waste natúrkozmetikumainak palettája széles körben lefedi, amire szüksége lehet az anyukádnak: a nyugtató fürdőteától és a gyulladáscsökkentő balzsamtól, a kényeztető és hidratáló habkrémig. Ezek a készítmények nem csak a relaxálásban segítenek, de a legtöbb bőrproblémára is gyógyírt jelentenek.

És mitől lesz mindez még egyedibb ajándék anyának? Az általad megfogalmazott, névre szóló ajándékcímkéktől és a két kis kezeddel összeállított formuláktól, amelyeknek még az illatait is személyre szabhatod.

#3 Páros ékszerek, közös kiegészítők, avagy ilyen egy egyedi ajándék anyák napjára

Egy női szív még hevesebben dobog, hogyha egy régóta áhított kiegészítő végre bekerül a gardróbjába vagy az ékszeres dobozába. Van, akinek ez egy szép cipő, szandál, sál, kendő, míg másnak egy gyönyörű táska, nyaklánc vagy karóra. Bár nagy valószínűséggel minden kiegészítő célba fog érni, amelyet te adsz át az édesanyádnak, de ha szeretnéd egy kicsit különlegesebbé tenni a meglepetést, keresd azokat a darabokat, amelyek tökéletesen kifejezik a kapcsolatotokat! Akár páros medált, karláncot is választhatsz, vagy olyan közös szetteket is alkothatsz, amelyek bárki számára egyértelművé teszik, hogy összetartoztok. Nagy lesz az öröm. 🙂

#4 Egyedi ajándék anyának karácsonyra – készíts családi bakancslistát az újévre!

A karácsonyi készülődés az egyik legszebb és egyben legpörgősebb időszaka az évnek. Ha szeretnél egy kis időt nyerni, akkor egy szuper családi meglepetéssel a szülőket, nagyszülőket, testvéreket is egyszerre tudod ajándékozni a szeretet ünnepén. Egyedi ajándék anyának, apának és mindenkinek, ha összeírod és megtervezed, hogy melyek azok a programok, amelyeket az évek során valamilyen okból kifolyólag elhalasztottatok. Tekinthetsz rá úgy is, mint egy családi bakancslistára, amelynek az állomásait közösen kell végigjárnotok az új esztendőben.

A változatosság kedvéért olyan helyszíneket is beleírhatsz, amelyek segítenek a gyermekkor nosztalgikus emlékeinek újraélésében. Ha például volt egy város vagy egy nyaraló, ahová mindig közösen jártatok, érdemes oda szervezni egy kirándulást. De ugyanígy abba a cukrászdába is ellátogathattok, ahol a legnagyobb gombóc fagyit etted kislányként/kisfiúként. Mindenkinek megvan a saját története, keresd meg a neked és a családodnak legemlékezetesebbeket, és kezdődhet is a móka!

#5 “Akkor és most” analóg fotóalbum

Említettünk már közös sütés-főzést, otthoni wellness-t és családi nyaralást, amelyeknek az emlékeiről jó esetben szép felvételek is készültek/készülnek. Érdemes ezeket témakörökre bontani, végignézni és párhuzamba helyezni a gyerekkori képekkel. Manapság már számos nagyszerű kézműves lehetőség van rá, hogy teljesen egyedileg összeállíts egy analóg fotóalbumot, amelynek a digitalitás korában újfent egyre nagyobb értéke van. Ez +1 olyan ötlet az egyedi ajándék anyának listára, amellyel még több mosollyal édesítheted meg mind az ünnep-, mind az emlékezéssel töltött mindennapokat.

Egyedülállóság, gondoskodás és a legjobb egyedi ajándékok anyukáknak

Az édesanyák az egyik legkülönlegesebb szerepet töltik be a szívünkben és az életünkben, amelyet semmi nem pótolhat. A legféltettebb és legintimebb érzéseinket mindig nehéz szavakba önteni, ezért egy közelgő ünnepnapra készülődve az egyetlen aranyszabály, hogy az általad összeállított meglepetéscsomag egyszerre tükrözze az anyukád egyedülállóságát és a Te gondoskodásodat.

Te melyiket fogod a legközelebb kipróbálni? 🙂